Summa sidvisningar

torsdag 30 september 2010

En kväll vid stranden

Efter att fått rapporter om norrsken så åkte jag och en fotograferande väninna ut till stranden av Hornavan. Inget norrsken syntes till så jag fotade lite annat. Här har solen gått ner och lämnat lite färgrester i horisonten. Vi bor så vackert med naturen runt knuten. Njuter verkligen av utsikten och den helt spegelblanka sjön. För ni som inte vet är Hornavan Sveriges djupast insjö med 226m.





Ytterligare en bild ut över Hornavan.







Månen lyste upp och även den speglade sig fint i vattnet. Något norrsken såg vi inte till. Kvällen före hade hela himlen sprakat av det vackra skenet som hade återgetts fint i även då det spegelblanka vattnet. Tänk att sitta framför tv helt ovetande om det..det jag sa när jag såg bilderna som en vän tagit passar inte här på bloggen. Nu har vi bildat en telefonkedja där vi ska sms varandra när vi ser norrsken.

onsdag 22 september 2010

En tur längst Silvervägen


Stannade bilen och gick nedför en mycket stenig slänt för att komma ner till stranden av Sädva.
Inte det enklaste att få stativet att stå bra på de ojämna stenarna.

Höst i fjällen när den är som bäst. Här kan man nästan känna historiens vingslag. En bit bort så finns Stalofolkets gamla boplatser som numera bara består i en rund grop i marken. På väg från den platsen såg jag speglingen i vattnet av fjällbjörken.


Den här bilden var lite bekymmer att få till kompositionen. Ville fånga det vackra ljuset och färgerna av solen på fjället. Stod på stranden bland tät björkskog och fick inte till kompositionen som jag ville. Nåväl tur att stövlarna var på. Tog stativet på axeln och så traskade jag ut i vattnet på väldigt hala stenar. Väl på plats så försökte jag stå så stilla det bara gick för att inte få rörelse i vattnet. Vilket naturligtvis var stört omöjligt..kruset i förgrunden bjuder jag på!



Starka färger på de små fjällbjörkarna.


Här har jag åkt över gränsen och är några hundra meter in i Norge. Brusande älv och väldiga klippor. Kan meddela att hängbron var inte inbjudande att gå över.
Mer bilder kommer från min resa ...........

torsdag 9 september 2010

Det vackraste






Här tycker jag nästan att bilderna får tala för sig själva. Detta är ett av de vackraste ödehuset i Arjeplogs kommun. Det står vid stranden av Tjeggelvas vid ett ställe som heter Örnvik.

tisdag 7 september 2010

Morning Has Broken

Jag upptäckte att dimman hade lagt sitt tjocka täcke över bygden under natten. Jag skyndade mig ut för att fotografera stämningen som dimman ger. Från början var det för mycket dimma,bilderna blev inte vad jag önskade. Men sen lättade det och det fina ljuset som jag längtade efter kom fram. Den här bilden fick namnet morning has broken för jag lyssnade på Cat Stevens vackra sång.
Bilfritt på denna bro som inte trafikeras längre. Tycker om inramningen av träden.

Dimman ger en viss karaktär till bilderna. Ljuset är helt magiskt när det lyser genom dimman.
Ytterligare en fantastiskt fin höstdag närmar nu sitt slut.

måndag 6 september 2010

Båttur på Hornavan

Solen lyser från en blå himmel och det är nästan +20grader varmt. Jag beslutade mig för att ta en tur med min båt på Hornavan. Inte ofta sjön ligger helt spegelblank. Mina vänner var ute i sin stuga så jag ställde kosan dit. Denna bild är från Bukt.
Framme i Bukt efter att ha blivit lotsad genom farleden. Det var trångt mellan prickarna på sina ställen. Nu har jag lagt in rutten på min gps.
Så fina små holmar en bit upp längst sjön. Gillar den blå tonen i bilden.
Här startade dagens resa. Hela Hornavan ligger framför mig med de blånande fjällen i fjärran.
Som någon sa..Det är "gött" att leva en sån här dag!

Om väggar kunde tala

Tänk om väggar kunde tala. Det stora vackra huset som står i Västerfjäll med en bedårande utsikt ut över fjällen och sjön Tjeggelvas. Så synd att det bara får stå och sakta men säkert tyna.
Färgen och strukturen i väggarna passar så bra ihop med höstens färger.
Dock blev jag förvånad att det inte var mer höstfärger här uppe.
Huset igen. Almöken blommar fortfarande lite här och där. Vilket är ovanligt sent. Beror nog på den svala början på sommaren.

fredag 3 september 2010

Höst



Tog med mig kameran för att se om det fanns några små hösttecken på min och Nellys dagliga promenad. Blev faktiskt förvånad över att allt är så grönt i naturen. Med rönnbär så inleder jag hösten i bloggen.
Vädret ska bli soligt och varmt till veckan så jag hoppas på många fototillfällen.
Önskar alla en trevlig helg!